عوارض آنتی هیستامینها بر یادگیری
یک داروساز معتقد است: خواب آلودگی ناشی از آنتی هیستامینها ممکن است بر روی یادگیری کودکان تاثیرگذار باشد.
فردین کرم دوست، کارشناس دارویی در کامیاران با اشاره به تقاضا و مصرف بی رویه و بدون نسخه انواع آنتی هیستامینها به ویژه در فصل سرما نسبت به عوارض شایع و غیرشایع این داروها هشدار داد.
وی توضیح داد: ضد هیستامینها با مهار آزاد سازی هیستامین، ترشحات بینی را کاهش داده و منجر به بهبود آبریزش بینی میشود، اما عمدهترین و پر دردسرترین عارضه جانبی این داروها، خواب آلودگی و کاهش قدرت یادگیری در کودکان است.
کرم دوست با اشاره به اینکه برخی افراد نسبت به این عارضه حساسیت بیشتری از خود نشان می دهند، ادامه داد: در صورتی که خواب آلودگی به صورت جدی و غیر قابل تحمل درآید حتماً باید با پزشک در میان گذاشته شود.
کرم دوست، انواع آنتی هیستامین ها را شامل آنتی هیستامین دکونژستان، دیفن هیدرامین، کلرفنیرآمین مالئات، پرومتازین و رانتدین اعلام کرد و گفت: عیب اصلی این دسته از داروها همان خواب آلودگی و افزایش فشار خون است و در این میان خواب آلودگی دیفن هیدرآمین از همه بیشتر است.
وی عنوان کرد: مسلما تنها پزشک میتواند هر نوع دارو را با توجه به بیماری فرد تجویز و هشدارهای لازم را به وی ارائه کرده و از عوارض ناشی از مصرف این داروها پیشگیری کند.
کرم دوست با بیان اینکه هر چه اثر خواب آوری یک ضد هیستامین کمتر باشد، سایر عوارض جانبی آن نیز کمتر است، خاطرنشان کرد: اعوارضی نظیر خشکی دهان، حلق و بینی، اشکال در دفع ادرار و یبوست نیز در طی مصرف این داروها ممکن است روی دهد.
:: موضوعات مرتبط:
اخبار ,
سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 497
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0